Zadnja priložnost za lastnike telefonov iPhone 5!

Če še vedno uporabljate pametnih mobilni telefon Apple iPhone 5 vam priporočamo, da ga nemudoma posodobite na najnovejšo različico, sicer boste to kmalu obžalovali. Če uporabniki njihove mobilne naprave do tretjega novembra letos ne bodo posodobili na novejši iOS 10.3.4, bodo namreč ostali brez ključnih spletnih storitev. Med njimi najdemo dostop do elektronske pošte, deskanje po svetovnem spletu, dostop do spletne trgovine App Store in oblačne storitve iCloud.

Tu seveda ne gre spregledati niti težav povezanih z navigacijskim sistemom GPS. Tu gre za težave, ki so povezane z občasnim in nepričakovanim nedelovanjem navigacijskega sistema GPS, ki so se dejansko pričele že 6. aprila letos. Omenjena težava pa ni povezana le s pametnim mobilnim telefonom iPhone 5, ampak tudi z drugimi starejšimi mobilnimi napravami podjetja Apple. Med njimi najdemo pametni telefon iPhone 4S ter prvo generacijo tabličnih računalnikov iPad in iPad Mini.

Kot že omenjeno imajo uporabniki starejšim mobilnih naprav Apple za namestitev novega mobilnega operacijskega sistema iOS čas le do 3. novembra letos, takoj za tem pa bo ta umaknjen iz »obtoka«. Za pametni mobilni telefon iPhone 5 je Apple pripravil mobilni operacijski sistem iOS 10.3.4, za pametni mobilni telefon iPhone 4 ter prvo generacijo tabličnega računalnika iPad Mini, iPad 2 in iPad tretje generacije pa iOS 9.3.6. Več informacij o posebni nadgradnji zastarelih sistemom iOS pa je na voljo na povezavi https://support.apple.com/en-ca/HT210239.

Vir: Računalniške novice

%d