Vsestranski Google Assistant kmalu tudi s podporo za slovenščino?

Podjetje Google ima trenutno nedvomno eno izmed najbolj naprednih digitalnih asistentk na svetu. Asistentka Google Assistant namreč obvlada marsikatero nalogo, saj z uporabo glasovnega ukaza lahko z njo poiščete odgovore na enostavna vprašanja (na primer kakšno je vreme) ali opravite zahtevnejša opravila, kot je na primer nakup vstopnic.

Podjetje Google ima trenutno nedvomno eno izmed najbolj naprednih digitalnihasistentk na svetu. Asistentka Google Assistant namreč obvlada marsikatero nalogo, saj z uporabo glasovnega ukaza lahko z njo poiščete odgovore na enostavna vprašanja (na primer kakšno je vreme) ali opravite zahtevnejša opravila, kot je na primer nakup vstopnic. Digitalna asistentka namreč omogoča dvosmerno govorno komunikacijo z uporabnikom, in sicer z namenom, da ugotovi, kaj dejansko uporabnik želi od nje. Zaradi tega je uporabniška izkušnja tu izjemna, uporaba številnih naprav pa še nikoli enostavnejša.

Ker je zanimanje za digitalno asistentko Google Assistant nadvse veliko tudi med neangleško govorečim delom sveta, so pri računalniškem gigantu sprejeli odločitev, da mu bodo do konca letošnjega leta dodali podporo za več kot 30 novih jezikov. Novost sicer že danes podpira osem svetovnih jezikov, vendar ti glede na trenutno povpraševanje niso dovolj. V seznam podprtih jezikov bo podjetje Google najprej dodalo danski, nizozemski, hindujski, indonezijski, norveški, švedski in tajskim jezik, drugi jeziki pa bodo na voljo najkasneje do konca leta, pri čemer upajmo, da bo na voljo tudi slovenščina.

 

Napoved podpore dodatnih svetovnih jezikov s strani podjetja Google nedvomno kaže na to, da želi računalniški gigant izboljšati njegovo govorno asistentsko in napredek na področju umetne inteligence. Konkurenca ne tem področju je namreč nadvse velika, saj na tem področju najdemo računalniške gigante, kot so Microsoft, Apple, Samsung in Amazon, pri čemer se je slednji na to področje podal že leta 2014, zato je trenutno v prednosti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google
Share on email
Email

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: