Tu je prvi telefon Android s kar 10 gigabajti pomnilnika

Danes je na trgu prava poplava poceni a dobrih pametnih mobilnih telefonov, zasluge za to pa gredo predvsem kitajskim proizvajalcem telefonov, ki so med uporabniki vse bolj priljubljeni.

Danes je na trgu prava poplava poceni a dobrih pametnih mobilnih telefonov, zasluge za to pa gredo predvsem kitajskim proizvajalcem telefonov, ki so med uporabniki vse bolj priljubljeni. Pogosto pa se celo zgodi, da kitajski proizvajalci ponudijo v prodajo izdelke, ki prinašajo novost na področje pametnih mobilnih telefonov. To bo nedvomno držalo za pametni mobilni telefon Xplay7 podjetja Vivo, saj bo kot prvi doslej opremljen s kar desetimi gigabajti sistemskega pomnilnika kar je dvakrat več pomnilnika od številnih trenutno vodilnih izdelkov priznanih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov.

Potreba po večji količini sistemskega pomnilnika je nedvomno povezana z dejstvom, da so pametni mobilni telefoni danes dejansko že miniaturni računalniki z zaslonom na dotik in mobilnim operacijskim sistemom, ki v ničemer ne zaostajajo za običajnimi računalniki. Na njih namreč lahko opravljamo že dela, ki smo jih še nedavno lahko le z osebnim računalnikom. Zaradi tega bo pametni mobilni telefon Xplay7 podjetja Vivo opremljen še z zmogljivim mobilnim procesorjem Snapdragon 845 in zaslonom ločljivosti 4K.

Pametni mobilni telefon Vivo Xplay7 bi lahko razpolagal celo z »nevidenim« bralnikom prstnih odtisov, skritim pod zaslonom. Ta bo po vsej verjetnosti opremljen z bralnikom prstnih odtisov Clear ID 9500 podjetja Synaptics, ki naj bi bil celo dvakrat hitrejši od Applove tehnologije prepoznavanja obraza. Novost naj bi bila javnosti uradno predstavljena še pred koncem letošnje pomladi, njena maloprodajna cena pa naj bi bila relativno nizka.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google
Share on email
Email

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d