Trenutno najbolj nezanesljivi trdi diski so...

Backblaze je priznano ameriško podjetje, ki se ukvarja tako s shranjevanjem podatkov za domače in poslovne uporabnike kot tudi s shranjevanjem podatkov v računalništvu v oblaku.

Backblaze je priznano ameriško podjetje, ki se ukvarja tako s shranjevanjem podatkov za domače in poslovne uporabnike kot tudi s shranjevanjem podatkov v računalništvu v oblaku. Ker za shranjevanje podatkov strank uporablja na tisoče trdih diskov, nam zagotovo lahko poda odličen vpogled v to, kateri trdi diski so danes najbolj zanesljivi. Pri tem so bili seveda uporabljeni tudi trdi diski različnih kapacitet in različni modeli.

Analiza podjetja Backblaze je dejansko pokazala, da so trenutno najmanj zanesljivi trdi diski družbe Seagate. Tu gre za model ST4000DM000 s kapaciteto štirih gigabajtov, saj jih je od skupno 32.070 tisoč trdih diskov odpovedalo kar 235 oziroma 2,89 odstotkov. Po drugi strani pa so se kot najbolj zanesljiv trdi disk izkazali HGST (Hitachi), Toshiba ter WDC in sicer modeli HUH728080ALE600 (HGST), MD04ABA500V in MD04ABA400V (Toshiba) ter WD30EFRX (WDC). Ti namreč v enakem obdobju niso imeli nobenih okvar.

Pri tem velja še omeniti, da je podjetje BackBlaze konec leta 2017 imelo v operativni uporabi kar 93.240 trdih diskov. V poročilu je bilo skupno »prijavljenih« 91.305 rezultatov, saj so trde diske, katerih število ni preseglo 45 enot, vanj niso vključili. V 2017 je bilo okvarjenih 1.508 trdih diskov, kar povprečno znaša 4,13 diskov na dan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google
Share on email
Email

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: