Najboljši telefoni v prvi polovici leta!

Na svetovnem spletu se na dolgo in široko razpravlja o prihajajočih pametnih mobilnih telefonih, ki naj bi bil javnosti prvič razkrit med svetovnim kongresom mobilne telefonije Mobile World Congress oziroma glede na nekatere vire celo dan prej.

Na svetovnem spletu se na dolgo in široko razpravlja o prihajajočih pametnih mobilnih telefonih, ki naj bi bil javnosti prvič razkrit med svetovnim kongresom mobilne telefonije Mobile World Congress oziroma glede na nekatere vire celo dan prej. Poleg tega lahko računamo še na številne novosti s področja tabličnih računalnikov in drugih nosljivih naprav. Ker pa so pametnih mobilni telefoni še vedno v ospredju, smo za vas na osnovi dosedanjih govoric pripravili seznam najboljših telefonov, ki naj bi bili na voljo za nakup v prvi polovici letošnjega leta.

Samsung Galaxy S9 / S9 Plus

Glavna zvezda letošnjega mednarodnega sejma mobilne telefonije naj bi bil Samsungov pametni mobilni telefon Galaxy S9, ki naj bi predstavljal neposredno konkurenco Applovemu telefonu iPhone X. Manjši Galaxy S9 naj bi razpolagal s kakovostnim zaslonom s 14,7-centimetrsko (5,77-palčno) diagonalo, večji model Galaxy S9 + pa naj bi za prikazovanje slik ponujal 15,8-centimetrski oziroma 6,22-palčni zaslon. Pri manjšem modelu bo strojna oprema obsegala še štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in baterijo s kapaciteto 3.000 miliamper ur. Večji model se bo lahko pohvalil s kar šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in baterijo zmogljivosti 3.500 miliamper ur. Model Galaxy S9 + naj bi bil opremljen z dvema digitalnima fotoaparatoma ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, medtem ko bo manjši model Galaxy S9 razpolagal zgolj z eno kamero.

Nokia 9

Pametni mobilni telefon Nokia 9 naj bi bil prav tako zanimiv za najzahtevnejše uporabnike storitev mobilne telefonije, saj naj bi bil opremljen z zmogljivo strojno opremo. Glede na spletne govorice naj bi ta obsegala osemjedrni procesor Qualcomm Snapdragon 835, vgrajeno grafično kartico Adreno 540 in 14-centimetrski (5,5-palčni) zaslon ločljivosti 2.560 x 1.440 točk. Preostala strojna oprema pa naj bi obsegala še sistemski pomnilnik kapacitete šestih gigabajtov in vgrajeni pomnilnik kapacitete do 128 gigabajtov, ki ga bo mogoče s spominsko kartico še razširiti. Za zajem fotografij in opravljanje videokonferenc naj bi imel pametni mobilni telefon Nokia 9 na voljo kar tri kamere, in sicer dve zadaj in eno spredaj. Poleg tega naj bi bila naprava združljiva s standardom IP67, kar pomeni, da naj bi bila odporna tako proti prahu kot vodi.

Sony Xperia Pro XZ

Glede na spletne govorice naj bi podjetje Sony na mednarodnem sejmu mobilne telefonije predstavil novi telefon družine Xperia. Ta bo seveda sodil v sam vrh telefonije, saj naj bi bil opremljen s 14,5-centimetrskim oziroma 5,7-palčnim zaslonom OLED ločljivosti 4K in brez robov ter dvema spletna kamerama ločljivosti 18 milijonov slikovnih točk in 12 milijonov slikovnih točk. Strojna oprema novosti pa naj bi obsegala zmogljiv mobilni procesor Snapdragon 845, sistemski pomnilnik kapacitete pest gigabajtov in 128 gigabajtov vgrajenega prostora za shranjevanje podatkov.

Huawei P20

Nov pametni mobilni telefon podjetja Huawei naj bi prinesel same dobre stvari: hitrost, eleganco in boljšo kamero. Številne izboljšave, ki vam bodo olajšale življenje. Ta naj bi predstavljal prelomnico na področju mobilne fotografije, saj bo opremljen z digitalnima fotoaparatoma skupne ločljivosti 40 milijonov slikovnih točk in sprednjo kamero ločljivosti 24 milijonov slikovnih točk. Novost bo ponujala tudi velik zaslon s kar 15,2-centimetrsko oziroma 6-palčno diagonalo in mobilnim procesorjem Kirin 97, ki bo brez težav opravil tudi z najzahtevnejšimi nalogami.

OnePlus 6

Kot vse kaže ima podjetje OnePlus ambiciozne načrte na področju mobilne telefonije. To vsaj trdi priznani spletni bloger Evan Blass, ki naj bi od zanesljivih virov blizu podjetja pridobil informacijo, da podjetje OnePlus pripravlja pametnih mobilni telefon brez primere. Novost s prodajno oznako OnePlus 6 bo namreč opremljena s 15,2-centimetrskim (6-palčnim) zaslonom AMOLED ločljivosti 2.160 x 1.080 slikovnih točk, pri čemer bo razmerje stranic znašalo dva proti ena, robovi pa bodo tako tanki, da bodo očem komaj vidni. Za tekoče poganjanje aplikacij bo skrbel mobilni procesor Snapdragon 845, bralnik prstnih odtisov pa bi lahko bil vgrajen pod zaščitno steklo.

Apple iPhone SE 2

Novi iPhone SE 2 bo poleg zmogljivejšega procesorja in drugih tehničnih izboljšav v primerjavi z zdajšnjim modelom po vsej verjetnosti še celo nekoliko cenejši. To bo po vsej verjetnosti razveselilo tudi tiste, ki se za nakup Applovih pametnih mobilnih telefonov iPhone ne odločajo zaradi visoke cene. Več informacij o novosti pa vsaj trenutno še ni znanih.

LG G7

Podjetje LG naj bi ponudil v prodajo pametni mobilni telefon z oznako G7, ki bo opremljen z naprednimi možnostmi, ki se danes pričakujejo od paradnih konjev vodilnih proizvajalcev. Tu gre za velik in ukrivljene zaslon OLED, najnovejšo generacijo mobilnega procesorja Snapdragon in dva digitalna fotoaparata.

Vir: Računalniške novice
Slike so simbolične.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google
Share on email
Email

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: