Telefoni Apple v letu 2018!

Čeprav je podjetje Apple nove pametne mobilne telefone iPhone predstavilo šele pred dobrima dvema mesecema, njegovi inženirji že razvijajo modele za naslednje leto.

Apple telefoni. Če gre verjeti spletnim govoricam lahko pričakujemo kar tri nove modele telefonov iPhone. Tako vsaj zatrjuje analitik Ming-Chi Kuo, ki je v zadnjih letih vselej pravilno napovedoval prihajajoče modele pametnih mobilnih telefonov iPhone. Kot vse kaže bo pametni mobilni telefon iPhone X dobil dva naslednika, kar pomeni, da bosta dva pametna telefona iPhone opremljena z zaslonom OLED. Manjši model naj bi bil opremljen z zaslonom velikosti do 14,7-centimetrov (5,8-palcev), večji pa z zaslonom s 16,5-centimetrsko (6,5-palčno) diagonalo, ki bo segal do robov. Slednji bi lahko bil opremljen celo s prodajno oznako iPhone X Plus. Za nekoliko manj bogate uporabnike pa naj bi bil na voljo nekoliko cenejši model, ki bo opremljen s 15,5-centimetrskim (6,1-palčnim) zaslonom LCD, ki naj bi prav tako segal do robov ohišja. Cenejši model naj bi imel na razpolago kovinsko ohišje, kar pomeni, da ne bo podpiral brezžično polnjenje akumulatorjev. Zaradi tega so mnogi poznavalci prepričani, da bo šlo tu dejansko za naslednika modela iPhone SE.

apple telefoni

Pri podjetju Apple naj bi za nove telefone iPhone pripravili še rešitev, ki naj bi omogočala znatno večjo avtonomijo delovanja in hitro polnjenje. Daljšo avtonomijo delovanja naj bi zagotovil posebno čipovje s pametnim sistemom upravljanja z električno energijo. Ta bo dejansko zadolžen tako za nadzor porabe električne energije kot za nadzor nad polnjenjem, namenski procesor pa naj bi za Apple proizvedlo podjetje TSMC. Ta procesor bo dejansko nadzoroval delovanje ključnih komponent znotraj pametnega mobilnega telefona iPhone in ne zgolj procesorja, zato naj bi bila avtonomija delovanja znatno višja kot sedaj. To pa bi posledično pomenilo večjo prednost pred neposredno konkurenco.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google
Share on email
Email

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: