Telefon katerega vam ne bo treba polniti kar cel teden!

Kljub številnim napredkom na področju mobilnih naprav, imajo številni vodilni proizvajalci pametnih mobilnih telefonov težave s prekratko avtonomijo delovanja njihovih naprav.

Veliki zasloni z visokimi ločljivostmi, zmogljiva strojna oprema, veliko pomnilnika, uporaba hitrega mobilnega interneta in dejstvo, da se ne znamo več ločiti od mobilnih naprav, vplivajo na (pre)hitro praznjenje baterije. Zaradi tega jih moramo polniti tudi večkrat dnevno, polnilnici baterij in mobilne baterije pa so tako postali obvezni pripomočki, brez katerega ne moremo več zapustiti doma.

Tega pa se očitno več kot dobro zavedajo pri podjetju Oukitel, saj bodo njihov novi pametni mobilni telefon s prodajno oznako K10 opremili z baterijo, ki bo običajni uporabi nudila avtonomijo delovanja kar cel teden. Visoko avtonomijo delovanja bo inženirjem uspelo doseči z uporabo baterije zmogljivosti 11.000 miliamper ur, pri tem pa jim je kolikor toliko uspelo ohraniti kompaktno ohišje naprave. Kljub visoki avtonomiji delovanja polnjenje baterije na bo trajalo več kot dve uri in pol. Tudi nad strojno opremo pametnega mobilnega telefona Oukitel K10 ne bomo razočarani, saj bo naprava obsegala zaslon ločljivosti 2.160 x 1.080 slikovnih točk in razmerjem stranic 18 proti 9. Zaščitni zaslon je izdelan v tehnologiji 2.5D, ki je rahlo ukrivljen a ima ostre kote v obliki prizme. Ohišje novosti pa bo izdelano iz kombinacije magnezijeve zlitine in naravnega usnja. Trenutno je znano še to, da bo telefon Oukitel K10 opremljen s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti vgrajenega prostora. Tu bosta na voljo še bralnik prstnih odtisov in dvojni digitalni fotoaparat. Več o novosti pa bomo izvedeli ob njeni uradni predstavitvi, ki naj bi se zgodila kmalu.
Vir: Računalniške novice
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google
Share on email
Email

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: