⬇️SSD ali se splača?⬇️

Kupujete nov trdi disk in ne veste kako se odločiti? Za vas smo pripravili nekaj hitrih nasvetov za lažjo odločitev. Na začetku morate jasno vedeti za kakšen namen kupujete nov trdi disk in koliko denarja imate na razpolago.

Da se lažje odločite bomo najprej opredelili tehnične razlike med HDD in Solid State Diskom. HDD disk je prisoten že od samega začetka računalnikov in se je obdržal vse do danes. Sestavljen je iz kovinskih plošč, ki imajo magnetno prevleko, kamor se shranjujejo naši podatki. Na te plošče bralno-pisalna glava zapisuje in bere podatke, medtem ko se omenjene plošče vrtijo. Različni modeli se vrtijo z različnimi hitrostmi, kar pomeni, da hitreje kot se plošče vrtijo, hitrejši je disk. Zaradi velikega števila mehanskih delov, vrtenja in posledičnega segrevanja, so HDD diski bolj izpostavljeni okvaram in imajo krajšo življenjsko dobo.

Solid State Disk opravlja enako funkcijo branja in zapisovanja podatkov, vendar to opravlja na drugačen način. Namesto magnetnih plošč, Solid State Diski za hrambo podatkov uporabljajo pomnilniške flash čipe, ki so med seboj povezani. Podobno kot USB ključki, le da so diski bistveno hitrejši in zanesljivejši. Ker ne vsebujejo nobenih vrtljivih delov, so neobčutljivi na udarce in porabijo bistveno manj energije.

Zakaj torej nakup? Razlog je predvsem v ceni. Solid State Diski so od HDD diskov nekajkrat dražji (pri enaki spominski kapaciteti), zato uporabniki v praksi kupujejo manjše Solid State Diske in večje HDD diske. Hitrejši SSD diski so tako primernejši za sistemsko namestitev, kar bo dodobra pospešilo delovanje vašega računalnika, HDD diski pa služijo za shranjevanje večjih datotek.

Prednost HDD diskov je tako predvsem v ceni, saj za svoj denar dobite bistveno več prostora kot pa pri SSD diskih. Po drugi strani pa Solid State Diskom v prid govori:


Hitrost in odzivnost,

Neslišnost,

Energetska učinkovitost,

Zanesljivost in odpornost na udarce

Vir: http://www.racunalniske-novice.com/novice/sporocila-za-javnost/nakupovalni-vodic-hdd-ali-ssd.html

V Epro Ljutomer Vam nudimo hitro ter zanesljivo vgradnjo SSD diska, kar pa pomeni, da se hitrost vašega računalnika opazno poveča, več info v zgornji sekciji “Zakaj SSD?”.

Poskrbimo tudi za migracijo sistema iz starega diska na SSD disk, tako da vaši podatki ter programi ostanejo z vami.

Cena celotnega procesa je seveda odvisna od kapacitete SSD diska, ki jo izberete.

Cene:
SSD DISK + VGRADNJA + MIGRACIJA SISTEMA =
97,5€!

SSD DISK + VGRADNJA = 85€!

Na SSD disk dobite do 3 letno garancijo!

Zato pohitite, nas kontaktirajte in si zagotovite hitrejšo delovanje celotnega sistema ter računalnika danes

%d bloggers like this: