Samsungova zložljiva tablica

Samsung eksperimentira s koncepti zložljivih ekranov in eden od eksperimentov bo kot kaže "mutli fold" zložljiva tablica.

Samsung eksperimentira s koncepti zložljivih ekranov in eden od eksperimentov bo kot kaže “mutli fold” zložljiva tablica. Južnokorejski tehnološki konglomerat je namreč izpolnil patent, v katerem lahko najdemo zametke zložljive tablice, ki bi lahko pomenila veliko konkurenco Applu in ostalim akterjem na trgu.

Portal Patently Mobile je bil prvi, ki je opazil Samsungov zadnji patent, ki samo potrjuje, da Samsung v zadnjem času zares na veliko eksperimentira z različnimi tipi ekranov za prihajajoče se mobilne naprave. Glede na podatke patenta bi naj zložljiva tablica bila zložljiva na dveh različnih mestih, kar bi povečalo funkcionalnost naprave. Vprašanje, ki se postavlja pa je, trg potrebuje zložljivo tablico?

Patent je izpolnjen tako, da si lahko predstavljamo zelo raznoliko rabo tablice. Uporabnik bi lahko po svoji volji izbiral načine uporabe posameznih delov tablice, kjer bi lahko določene dele ekrana uporabil kot območje za obvestila, glavni ekran in tipkovnico. Funkcionalnosti tablice bi se tako spreminjale glede na postavitev posameznih komponent. 

Zelo zanimiva lastnost, ki bi jo lahko zložljiva tablica ponudila svojim uporabnikom, je zmožnost telefonskih klicev preko tablice. Telefonski klici znotraj tablice niso povsem nekaj novega, vendar še vedno govorimo o redkosti. V največji meri zato, ker so tablice napram telefonom velike in težke da bi jih lahko nosili prislonjene ob licu. 

Tukaj pa nastopi zložljiva tehnologija, ki se v tem primeru izkaže kot zelo pomembna: telefoni lahko postanejo tablice in tablice lahko postanejo telefoni. Samsung je s svojim najnovejšim patentom pokazal, da zložljive, upogljive naprave niso nujno odvisne zgolj od enega preklopa. Ravno to, da imajo več delov, ki so zložljivi, prinaša kar nekaj novih možnosti uporabe in nadaljnjega razvoja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google
Share on email
Email

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: