Samsung končno razkril supertelefona Galaxy S9 in S9+!

Podjetje Samsung je na novinarski konferenci pred začetkom mednarodnega sejma moblne telefonije Mobile World Congress v Barceloni predstavilo novo generacijo svojih mobilnih telefonov najvišjega razreda. Tu seveda govorilo o pametnih mobilnih telefonih Galaxy S9 in S9+ ki naj bi predstavljala neposredno konkurenco Applovim telefonom iPhone. Novinca bosta pri nas in drugod po svetu naprodaj od 16. marca dalje, maloprodajne cene pa bodo primerljive z današnjima modeloma Galaxy S8 in S8+. Pri tem velja še omeniti, da trgovci za novinca že sprejemajo prednaročila, vključno s slovenskimi ponudniki storitev mobilne telefonije.

samsung galaxy s9

Pametna mobilna telefona Galaxy S9 in Galaxy S9+ sta v osnovi enaka njegovim predhodnikom, le da je bilo tipalo za branje prstnih odtisov premaknjeno na zadnjo stranico. Tu seveda ne gre spregledati velik zaslon, ki se razteza čez praktično celo prednjo stranico telefona, pri čemer je manjši model Galaxy S9 opremljen s 14,7-centimetrsko oziroma 5,8-palčno diagonalo, večji pa s 15,7-centimetrsko oziroma 6,2-palčno diagonalo. Novinca za razliko od konkurence še vedno razpolagata s 3,5-milimetrskim priključkom za slušalke, omogočata uporabo pomnilniških kartic microSD ter sta pričakovano odporna proti vodi, vlagi in seveda prahu.

Po strojni plati pametna mobilna telefona Galaxy S9 in Galaxy S9+ prav tako navdušujeta. Ta sta namreč opremljena s procesorjem Qualcomm Snapdragon 845 oziroma Samsung Exynos za izbrane trge, štirimi (Galaxy S9) oziroma šestimi gigabajti (Galaxy S9+) sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti prostora, ki ga po potrebi lahko razširimo s pomočjo pomnilniških kartic microSD. Telefonu Galaxy S9 avtonomijo delovanja zagotavlja baterija zmogljivosti 3.000 miliamper ur, medtem ko ima večji model na razpolago baterijo zmogljivosti 3.500 miliamper ur. Tu je seveda podprta tehnologija hitrega polnjenja vgrajene baterije.

 
samsung galaxy s9
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google
Share on email
Email

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: