LG presenetil z največjim zaslonom OLED ločljivosti 8K!

Trg televizorjev z ločljivostjo 4K je komajda zaživel, vse več proizvajalcev televizorjev in videovsebin pa se že ozira po ločljivosti 8K.

Trg televizorjev z ločljivostjo 4K je komajda zaživel, vse več proizvajalcev televizorjev in videovsebin pa se že ozira po ločljivosti 8K. Prvi korak k temu so nedavno naredili pri podjetju HDMI Licensing, saj so objavili novi standard HDMI 2.1, ki prinaša podporo za ločljivosti do 10K. K temu je svoje dodalo tudi podjetje LG Electronics, saj je predstavilo največji zaslon OLED, ki lahko prikazuje vsebine do ločljivosti 8K.

Podjetje LG bo največji zaslon OLED s podporo ločljivosti 8K javnosti prvič predstavilo na letošnjem sejmu elektronike CES 2018 ki bo od 9. do 12. januarja potekal v Las Vegasu. Prepričani smo, da bodo ljubitelji večpredstavnostnih vsebin nad novostjo več kot zadovoljni, saj po diagonali meri kar 224-centimetrov oziroma 88-palcev. To je odličen korak naprej z uporabo tehnologije OLED na področju zaslonov, saj je bil doslej največji zaslon OLED s podporo ločljivosti 4K opremljen z matriko s 196-centimetrsko oziroma 77-palčno diagonalo.

Zaradi dosežka podjetja LG lahko pričakujemo, da mu bodo kmalu sledili tudi drugi vodilni proizvajalci zaslonov. Tu imamo v mislih predvsem podjetje Samsung, ki trenutno obvladuje trg OLED zaslonov.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: