Komu je uspelo narediti najhitrejši telefon leta 2017?

Ko govorimo o mobilnih telefonih, je ena najbolj ključnih lastnosti teh "življenjsko nepogrešljivih" naprav hitrost. David Cogen, iz portala TheUnlockr, je pred kratkim testiral 6 telefonov in ugotavljal, kateri je najhitrejši.

Ko govorimo o mobilnih telefonih, je ena najbolj ključnih lastnosti teh “življenjsko nepogrešljivih” naprav hitrost. David Cogen, iz portala TheUnlockr, je pred kratkim testiral 6 telefonov in ugotavljal, kateri je najhitrejši. Za karseda nepristranske pogoje testiranja je vse naprave povezal na isto Wi-Fi omrežje, prav tako pa je na vseh telefonih odpiral iste aplikacije in igre. Vse odprte aplikacije je pred sledečimi krogi testiranja zapiral, prav tako pa je poskrbel za to, da so vsi videi bili “poravnani” med seboj, da so rezultati zares omogočili dobro primerjavo.

Cogen je za testiranje izbral najhitrjše telefone, ki so mu padli na pamet – Essential PhoneiPhone XHuawei Mate 10 ProGalaxy Note 8OnePlus 5T in Pixel 2 XL. Glavni cilj testiranja je bilo preveriti učinkovitost (hitrost) delovanja naprav. Kot lahko vidimo v spodaj objavljenem videu, je vsak telefon zasedel mesto od 1 do 6. Končni zmagovalec testiranja je postal tisti, ki je zbral najnižje število točk. To pomeni, da je dosegel največkrat najvišje mesto.

Z vsega zbranimi 18 točkami se zdi, da je OnePlus v lanskem letu ponudil najhitrejši telefon. Kot prvi je končal v dveh “tekmovalnih kategorijah”, hkrati pa se nikoli ni znašel nižje od 4. mesta. Note 8 je zasedel 2. mesto (21 točk), potem Pixel XL (22 točk), iPhone X/Essential (oba po 27 točk) in na koncu še Mate 10 Pro (31 točk). Zagotovo bo marsikdo trdil, da Cogenovo testiranje ni povsem legitimno, kajti testiranja ostalih strokovnjakov potekajo v bolj strokovnih pogojih, vendar lahko na samem videu vidimo, da je Cogen ubral zelo praktičen pristop, ki jasno pokaže primerjane naprave.

Rezultati:

Essential – 27
iPhone X – 27
Huawei Mate 10 – 31
ProGalaxy Note 8 – 21
OnePlus 5T – 18
Pixel 2 XL – 22

Kot lahko vidimo v zgornjem prikazu rezultatov ti zelo varirajo. Recimo iPhone X se je v prvih štirih kategorijah uvrščal na zadnje ali predzadnje mesto, medtem ko se je v kategoriji iger takoj pomaknil na prvo oz. drugo mesto. Po drugi strani pa je Essential Phone vseskozi zasedal mesta na sredini, vendar na koncu prav tako končal z enakim skupnim seštevkom kot iPhone X.

Če potegnemo črto in naredimo kratek povzetek celotnega testiranja, lahko brez slabe vesti trdimo, da so vsi telefoni, ki so bili vključeni v testiranje, zelo hitri. Rezultati to potrjujejo, saj je med napravami v povprečju bila majhna razlika. Ali morda omejeni uporabniški vmesnik (v primeru modela 5T) dejansko pospeši delovanje telefona, je na tej točki težko oceniti. Kljub temu pa smo lahko prepričani v eno stvar, in sicer je dejstvo, da so današnji telefoni hitri, v letu 2018 pa bodo postali samo še hitrejši.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google
Share on email
Email

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: