Kmalu bomo lahko pohitrili delovanje telefonov iPhone!

Uporabniki telefonov iPhone so bili nedvomno presenečeni nad javnim opravičilom podjetja Apple, da so namenoma upočasnjevali delovanje starejših modelov pametnih mobilnih telefonov iPhone.

Tu je šlo za upočasnjevanje pametnih mobilnih telefonov iPhone 5, iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7 ter iPhone SE in sicer ko so njihove baterije bodisi iztrošene ali skoraj izpraznjene.Kot razlog za to pa je podjetje Apple navedlo dejstvo, da se baterije mobilnih telefonov starajo zaradi kemičnega procesa, posledično pa se zmanjša njihova zmogljivost. Da bi preprečili hitro praznjenje baterije mobilne naprave in morebitnega poškodovanja elektronike, naj jim ne bi preostalo drugega, kot da zmanjšajo frekvenco delovanja procesorja.

Ker pritiski na podjetje Apple ne pojenjajo, računalniškemu gigantu ni preostalo nič drugega, kot da bo uporabnikom v okviru novega mobilnega operacijskega sistema iOS ponudil možnost izklopa funkcije, ki upočasnjuje delovanje procesorja. Uporabniki bodo s tem imeli možnost, da sami izberejo, ali bodo raje uživali v normalni hitrosti delovanja iPhona in občasno doživljali nenapovedan izklop naprave ali pa se odločili zavarovati svoj telefon in ga upočasniti. Novi iOS je trenutno pri preizkuševalcih, za običajne uporabnike pa bo na voljo v začetku letošnjega marca, o tem pa vas bomo seveda obvestili.

Če pa boste želeli obdržati hitrost in avtonomijo delovanja, pa vam ne bo preostalo drugega, kot da izkoristite akcijsko menjavo baterije vašega pametnega mobilnega telefona po znižani ceni. Medtem ko je v večini evropskih držav namesto 89 evrov treba za zamenjavo baterije telefonu iPhone odšteti le še 29 evrov, v Sloveniji temu žal ni tako. Menjava baterije pri nas namreč stane okoli 43 evrov (EPL, iStyle in drugi), uporabnik pa običajno mora brez svojega iPhona zdržati do pet delovnih dni. Razlika v primerjavi z napovedanimi 29 evri je v davku in delu, strošek za povrnitev telefona v izvorno hitrost pa je še vedno zelo sprejemljiv. V poštev za cenejšo menjavo baterije zunaj garancijskega roka pa pridejo naslednji modeli: iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus in iPhone SE. Menjava po znižani ceni bo opravljena tudi v primeru, da je z baterijo vašega telefona iPhone vse v redu, le da boste namesti 117 evrov odšteli »le« 43 evrov.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google
Share on email
Email

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: