Kako se vam zdi Solid State s kapaciteto 100 TB?

Pogoni Solid State prihajajo vse bolj v ospredje, saj so zmogljivi, zanesljivi in odporni na številne zunanje dejavnike, kot so padci in udarci.

Pogoni Solid State prihajajo vse bolj v ospredje, saj so zmogljivi, zanesljivi in odporni na številne zunanje dejavnike, kot so padci in udarci. Najnovejši dosežek na tem področju pa je pred kratkim uspelpodjetju Nimbus Data, saj so njegovi inženirji pripravili novo različico pogona Solid State, ki jemlje dih. Za shranjevanje podatkov novost namreč ponuja kar 100 terabajtov prostora. Visoko kapaciteto je inženirjem seveda uspelo doseči z uporabo tako imenovane navpične tridimenzionalne tehnologije, ki poleg visoke kapacitete ponuja še zmogljivost in dolgo dobo delovanja.

Zaradi visoke kapacitete ne preseneča, da je prostoren pogon Solid State Nimbus Data ExaDrive DC100 na voljo v 3,5-palčnem ohišju, kar pomeni, da je primeren za osebne računalnike. Pri podjetju Nimbus Data so prepričani, da njihov novi pogon porabi do 85 odstotkov manj električne energije na terabajt v primerjavi s konkurenčnimi izdelki, prenos podatkov pa znaša kar 500 megabitov na sekundo. Zaradi tega ne preseneča, da je novost namenjena predvsem profesionalcem in podjetjem, ki se ukvarjajo z oblačnim shranjevanjem podatkov za širšo javnost.

Podjetje Nimbus Data pogonu ExaDrive DC100 jamči pet letno brezhibno delovanje, življenjska doba pogona pa naj bi znašala kar 2,5 milijonov delovnih ur. Maloprodajna cena novosti še ni bila razkrita, a verjamemo, da se bo ta zagotovo merila v deset tisočih evrov.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google
Share on email
Email

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: