GeForce GTX 10 bi lahko kmalu padle za kar 20 odstotkov!

V teku lanskega leta se je zaradi množičnega rudarjenja kriptovalut z uporabo grafičnih kartic višjega cenovnega razreda povpraševanje po njih tako povečalo, da so njihove zaloge ponekod po svetu praktično pošle, njihove cene pa so poskočile navzgor.

To je razjezilo celo največjega proizvajalca grafičnih kartic podjetje Nvidia, saj so v izjavi za javnost zapisali, da so grafične kartice razvili za ljubitelje iger in ne za rudarjenje kriptovalut. Sredi letošnjega leta pa se je stanje na področju grafičnih kartic višjega cenovnega razreda podjetja Nvidia močno spremenilo, saj podjetjem nikakor ne uspe prodati toliko grafičnih kartic, kot jih proizvedejo, kar pomeni, da se zaloge z njimi kopičijo.

Iz spletnih virov je razvidno, da naj bi največji tajvanski proizvajalci grafičnih kartic podjetju Nvidia vrnili kar 300 tisoč neprodanih kartic višjega cenovnega razreda, in sicer družine 10. To naj bi bil tudi razlog, zakaj pri grafičnem gigantu resno razmišljajo o tem, da bi za nekaj mesecev preložili pričetek prodaje novih grafičnih kartic družine GeForce GTX 11. Kdaj točno bo znano 21. avgusta letos, in sicer v okviru priljubljene mednarodne konference namenjene ljubiteljem iger Gamescom.

Ker naj bi se podjetje Nvidia želelo znebiti zalog »starih« grafičnih kartic družine GeForce GTX 10 (GeForce GTX 1080 Ti, GeForce GTX 1080, GeForce GTX 1070 Ti, GeForce GTX 1070, GeForce GTX 1060, GeForce GTX 1050 in drugih), naj bi jim v mesecu juliju možno znižalo maloprodajno ceno. Če gre verjeti spletnim govoricam, bi lahko te grafične kartice kupili za 20 odstotkov ceneje oziroma za petino cene manj kot danes. Zaradi tega se z nakupom grafične kartica splača malo počakati.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google
Share on email
Email

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: