Disk s 14TB prostora

Prostora za shranjevanje podatkov ni nikoli dovolj, prostor na pogonih Solid State pa še vedno narašča prepočasi, da bi lahko zadovoljil potrebe najzahtevnejših.

Prostora za shranjevanje podatkov ni nikoli dovolj, prostor na pogonih Solid State pa še vedno narašča prepočasi, da bi lahko zadovoljil potrebe najzahtevnejših. Zaradi tega vodilni proizvajalci trdih diskov kot po tekočem traku pripravljajo vedno bolj zmogljive izdelke. Tokrat so prijetno presenetili inženirji podjetja Toshiba, saj so najavili razpoložljivost novega trdega diska, na katerega lahko brez težav shranimo za kar 14 terabajtov podatkov. 

isoko kapaciteto pri trdem disku z oznako MGA070ACA je inženirjem podjetja Toshiba uspelo doseči s pomočjo tehnologije PMP (perpendicular magnetic recording). Da bo novost odpornejša na zunanje temperature, da se bo manj segrevala in da bo porabila manj električne energije (do polovice v stanju pripravljenosti v primerjavi s klasičnimi rešitvami), je novi trdi disk podjetja Toshiba seveda polnjen s helijem. Novost meri 3,5-palcev, zato je primerna za profesionalne namizne osebne računalnike in domače strežnike.

 

Plošče prostornega trdega diska Toshiba MGA070ACA se gibajo s hitrostjo 7.200 vrtljajev na minuto, količina predpomnilnika pa znaša 256 megabajtov. Novost je pričakovano opremljena s podatkovnim vmesnikom SATA, hitrost prenosa podatkov pa znaša 260 megabajtov na sekundo. V nnačinu mirovanja novost porabi zgolj 4,6 vatov električne moči, pri polni obremenitvi pa poraba električne energije narase na 7,6 vatov. Proizvajalec za nameček zagotavlja, da bo novi prostorni trdi disk brez napak deloval kar 2,5 milijon ovur (MTBF).

Podjetje Toshiba bo prostorni trdi disk MGA070ACA ponudilo v prodajo proti koncu prvega četrtletja naslednjega leta oziroma najkasneje v drugi četrtini. Cena novosti še ni bila razkrita, verjamemo pa, da ne bo nizka, saj je novost namenjena najzahtevnejšim uporabnikom in podjetjem, ki za shranjevanje podatkov potrebujejo veliko prostora.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google
Share on email
Email

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: