ASRock razkril najmanjšo osnovno ploščo za procesorje AMD Threadripper!

Procesorji AMD so med uporabniki osebnih računalnikov iz dneva v dan bolj priljubljeni, in to predvsem na račun naprednih in zmogljivih procesorjev družine Ryzen Threadripper. To je bil verjetno tudi ključen razlog, zakaj so pri podjetju ASRock zanje pripravili posebno osnovno ploščo, ti trenutno na trgu nima konkurence. Tu gre namreč za najmanjšo osnovno ploščo za procesorje AMD Threadripper doslej, saj meri zgolj 244 x 244 milimetrov (format microATX).

Čeprav je osnovna plošča ASRock X339M Taichi za procesorje AMD Threadripper najmanjša doslej, ne v ničemer zaostaja za večjimi brati, kar je navdušilo številne obiskovalce sejma potrošniške elektronike CES 2018. Ta je namreč opremljena s tremi podatkovnimi režami PCI Express 3.0 x16, gigabitno mrežno kartico in podporo za brezžična omrežja Wi-Fi. Poleg tega so za sistemski pomnilnik na voljo štiri reže, za priklop podatkovnih medijev pa je na voljo kar osem vmesnikov SATA (6 Gbit/s), en U.2 (32 Gbit/s) in tri M.2 (32 Gbit/s). Poleg tega na hrbtni strani najdemo še osem priključkov USB 3.0. Osnovna plošča ASRock X339M Taichi ponuja še tri podatkovne vmesnike USB 3.1, pri čemer sta dva vrste A in eden vrste C.

Kdaj bo najmanjša osnovna plošča za procesorje AMD Threadripper naj voljo za prodajo, podjetje ASRock še ni razkrilo. Po vsej verjetnosti pa se bo to zgodilo kmalu, saj je trenutno povpraševanje po teh procesorjih na zelo visoki ravni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google
Share on email
Email

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: