⬇️5 ZNAKOV⬇️

 5 ZNAKOV, DA JE VAŠ RAČUNALNIK V TEŽAVAH

Tako kot pri bolezni, je tudi pri računalnikih zelo pomembno, da odkrijemo težavo karseda hitro. Virus lahko recimo spremeni varnostne nastavitve, pokvarjeni trdi disk lahko spušča čudne zvoke itd. Torej, če ugotovimo, da se pojavljajo takšni ali drugačni nevsakdanji znaki, lahko hitro ukrepamo ter popravimo računalnik.

Glede na obseg računalniških sistemov, se lahko problem na našem računalniku pojavi drugače kot na prijateljevem računalniku. Vsak računalnik je zgodba zase, vendar smo v tem članku skušali precej na splošno orisati možnosti, ki jih uporabniki imate, ko naletite na določen problem. Še enkrat – hitreje kot opazimo težave, boljše je.

1. Počasno delovanje in neodzivnost

Če je vaš prenosnik slučajno začel delovati počasneje, to še ne pomeni, da ste okuženi z virusom. Kljub temu pa obstaja velika verjetnost, da je to znak, da nekdo brska po vašem računalniku.

2. Neumorna “error” sporočila

Verjetno med nami ni nikogar, ki se še ni srečal s sporočili o napakah kajne? Skrbeti nas mora takrat, ko se ta sporočila pojavljajo vse pogosteje in pogosteje. Vzrok za ta sporočila je lahko vse od pokvarjenega trdega diska, virusa, do spremenjenih nastavitev v programih.

3. Nevsakdanje spremembe nastavitev

Če so se vaše aplikacije ali programi začele obnašati čudno in ste opazili spremembe v nastavitvah, ki so se zgodile brez vašega vedenja, je prenosnik verjetno staknil virus. Po tem, ko zlonamerna programska oprema dobi dostop v sistem, ta spremeni nastavitve tako, da jo ni možno odstraniti. Pogosto najprej opazimo spremembe v našem privzetem brsklaniku, pazljivi pa moramo biti tudi na druge stvar: nove ikone, katerih nismo sami namestili ali pa recimo spremembe vearnostnih nastavitev. Kot smo že opozorili obstaja možnost, da so te spremembe nedolžne, kajti programi vsake toliko časa sami rekonfigurirajo sistem, saj le tako lahko delujejo optimalno in pravilno. Ne glede na vse, bodite posebe pozorni na vse spremembe, ki se dogajajo brez vašega posredovanja ali vedenja.

4. Neznani, naključni “pop-up” oglasi na spletu

Vsi smo se že kdaj srečali s “pop-up” oglasi, vendar pa, ko ugotovimo, da so ti vse pogostejši in sumljivi po svoji vsebini, takrat je čas za preplah. Na katere “pop-up” oglase morate biti pozorni? Pazite predvsem na sporočila, ki trdijo, da ste zadeli določeno nagrado oz. ste bili za karkoli izžrebani, vas nagovarjajo k igranju spletnih iger in še posebej bodite pozorni na strani, ki vas le stežka spustijo na originalno stran.

5. Čudni zvoki

Ko računalnik doseže neko določeno starost, notranje komponente ne delujejo tako kot bi morale. Eden najbolj razširjenih kazalcev, da obstajajo težave, je težava pri vžigu računalnika. Poleg tega pa moramo biti vseskozi pozorni na čudne in ponavljajoče se zvoke, ki prihajajo iz “globin” računalnika.

 

V primeru takših ali podobnih napak, se obrnite na naš servis, kjer vam bomo z veseljem svetovali in seveda napako tudi odpravili ter zmanjšali vsa tveganja za vaš računalnik ter posledično tudi vaše podatke.

%d bloggers like this: